PVDA Limburg brengt virtuele knuffels naar personeel Sint-Trudoziekenhuis

Na de zware corona-uitbraak in het Sint-Trudoziekenhuis wil de PVDA het personeel steunen. “Het zorgpersoneel levert al maandenlang enorme inspanningen. Ze hebben meer dan ooit warmte nodig. Daarom staan we hier vandaag met kaarsen en ‘virtuele’ knuffels. Met deze nieuwe uitbraak wordt een groot deel van het personeel op technische werkloosheid gezet. Daardoor vallen ze plots op 70 procent van hun loon. Dit is mensen als voorwerpen behandelen. Dit kan echt niet”, vindt PVDA-volksvertegenwoordiger Kim De Witte. 

Geen enkele reden om Yoko Cheese te sluiten

“Tijdens de lockdown hebben we volle bak geproduceerd. We zijn zelfs op zaterdagen komen werken. Nu kondigen ze de sluiting aan. Zonder schaamte. Het is onaanvaardbaar”, reageert een arbeider van Yoko Cheese in Genk. Het is “erg moeilijk door de coronapandemie”, klinkt het bij de zuivelmultinational. Nochtans maakte het bedrijf in volle coronacrisis 108 miljoen euro winst.

PVDA Hasselt steekt postbodes hart onder de riem

Leden van de PVDA deelden vanochtend bij de werkplaats van bpost in Ekkelgaarden speculaas uit aan de werknemers. “Er kwam onlangs veel kritiek dat de pakjesverdeling in het honderd liep. Maar die kritiek verdienen de werknemers niet. Er zijn gewoonweg te weinig handen voor al het werk. Daarom kwamen we hen iets lekkers uitdelen samen met de boodschap ‘jullie handen zijn goud waard’”, vertelt Kim De Witte, PVDA-volksvertegenwoordiger. 

PVDA schenkt speelgoed aan kansarme kinderen

Leden van PVDA Hasselt hebben op woensdag 2 december heel wat speelgoed geschonken aan de speelgoedbank van Inner Wheel. Die bezorgt het speelgoed via organisaties aan kansarme kinderen. “Door de coronacrisis is de armoede nog meer gestegen”, zegt PVDA-volksvertegenwoordiger Kim De Witte. “Met deze actie willen we kinderen van kansarme gezinnen die zich geen speelgoed kunnen permitteren toch een mooi Sinterklaascadeau bezorgen.”

PVDA vraagt dat hulp bij alcohol- en drugverslaving gratis blijft

Het aantal meldingen over alcohol-en drugverslaving tijdens deze coronacrisis neemt fors toe. “In deze tijden van lockdown en isolatie is toegankelijke hulpverlening cruciaal. En toch beslist de stad Hasselt om de consultaties bij het Centrum voor alcohol en drugproblemen (CAD) betalend te maken. Tot 11 euro per consultatie. Zo’n dienst hoort gratis te blijven, zeker in deze tijden”, zegt PVDA-fractieleider Kim De Witte.  

PVDA schenkt voedselpakketten aan Houthalense Weggeefwinkel

Gisteren gaven leden van de PVDA in Houthalen-Helchteren enkele pakketten met voedsel af aan de Weggeefwinkel op de Koolmijnlaan in Houthalen. "Hiermee willen we onze solidariteit tonen met mensen die het moeilijk hebben in deze coronacrisis. En we willen een signaal geven aan de overheid om de groeiende armoede in ons land nu eindelijk structureel aan te pakken”, zegt senator Ayse Yigit (PVDA).

PVDA deelt koeken en solidariteit uit aan zorghelden van Jessa

PVDA Hasselt deelt een honderdtal koeken en zelfgebakken cake uit aan het zorgpersoneel van Jessa, campus Salvator. “Zo willen we onze steun betuigen tijdens deze zware tweede coronagolf”, vertelt PVDA-volksvertegenwoordiger Kim De Witte. “In Limburg worden veel patiënten uit de provincie Luik verzorgd, waarvan een groot deel bij Jessa. Deze solidariteit verdient een extra pluim.”

PVDA overhandigt ingezamelde laptops aan Truiense school

Acht maanden na de eerste lockdown heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) er nog steeds niet voor gezorgd dat elke leerling afstandsonderwijs kan volgen. Hij belooft 15.000 laptops, maar de scholen kunnen die zelf niet betalen. “Zolang Weyts dit probleem niet met beide handen vastpakt, gaan we door met het inzamelen van laptops om ze te verdelen onder leerlingen die er geen hebben. Vandaag brengen we tien laptops en PC’s naar een Truiense school die 40 laptops nodig heeft. Die school wacht nog steeds op 25 laptops die door Weyts beloofd werden tijdens de eerste lockdown”, zegt Kim De Witte, volksvertegenwoordiger en onderwijsspecialist van de PVDA.  

PVDA Tongeren zet ‘vergeten’ thuisverpleging in de bloemetjes

“Tijdens de eerste golf hebben wij geen enkele vorm van steun gehad van de overheid. Ik heb meer dan 1.000 euro extra kosten moeten maken om mezelf te voorzien van het nodige beschermingsmateriaal en ontsmettingsmiddel. We worden vaak vergeten,” vertelt Annick, thuisverpleegkundige uit Bilzen. “Met de leden van de PVDA schoten we in actie om ook deze ‘vergeten’ zorghelden te bedanken voor hun blijvende inzet tijdens deze coronacrisis. Wij vragen de Vlaamse Regering om het nodige budget op tafel te leggen om investeringen te doen in de zorg. Hogere lonen en meer personeel is noodzakelijk om het beroep aantrekkelijker te maken”, zegt Sabrina Onate y Martinez, voorzitter van PVDA Tongeren.

PVDA Genk zet ‘vergeten’ thuisverpleging in de bloemetjes

“Wij behoren tot de zorgsector maar worden toch vaak vergeten in deze crisis” vertelt Petra, thuisverpleegkundige uit Niel-bij-As. Daarom schoten de leden van PVDA Genk in actie om ook deze helden in de bloemetjes te zetten voor hun blijvende inzet tijdens deze zware periode. “Wij vragen de Vlaamse Regering om het nodige budget op tafel te leggen om investeringen te doen in de zorg. Hogere lonen en meer personeel is noodzakelijk om het beroep aantrekkelijker te maken”, zegt Michelle Heijens, voorzitter van PVDA Genk. 

Doe je mee?