Nieuws

Nieuws

Op zondag 10 juni gaf PVDA Sint-Truiden de aftrap voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op de jaarlijkse brunch stelden lijsttrekker Sabrina Onate y Martinez en haar team de resultaten voor van de Grote Bevraging van de Truiense afdeling. Leden en vrijwilligers trokken de hele herfst en winter van deur tot deur en gingen de markten op om te weten hoe een Sint-Truiden op mensenmaat er volgens de bink uit zou zien. "Volgens onze visie op democratie doe je niet enkel aan politiek voor de mensen, maar ook samen mét de mensen", aldus Onate y Martinez.

Nieuws

De ondersteuning voor leerlingen met een beperking, stoornis of handicap werd vanaf begin dit schooljaar grondig aangepast. Een hervorming die hals over kop werd ingevoerd en chaos zou veroorzaken, zo werd op voorhand gewaarschuwd. De voorspellingen kwamen helaas uit, ten koste van leerlingen, ouders en het personeel.

Nieuws

Simon Heijens is jonge leerkracht, afgevaardigde bij ACOD Onderwijs en lijsttrekker bij PVDA Maasmechelen. Ook hij neemt deel aan de reactiedag op 10 oktober. Hij legt uit waarom dat belangrijk is.

Nieuws

Op 26 juni begonnen de chauffeurs van De Lijn een spontane staking op de stelplaats van Beverlo. Al snel werd in heel Limburg actie gevoerd. Dit weekend wordt ook in de andere provincies gestaakt. De maat lijkt vol voor de chauffeurs. Wat is er gaande?

Nieuws

De komende weken valt de derde editie (voorjaar 2017) van de Limburgse stadskranten weer in je bus. Lees De Andere Hasselaar (Hasselt) , De Grooten Teut (Lommel) en Minga! (Genk) nu ook online. Eerdere edities vind je onderaan.

Nieuws

Op 20 december 2016 besliste het schepencollege van de stad Genk om 440 platanen te kappen. Dat is 75 procent van het totale aantal in Waterschei. Vele Genkenaren kunnen, net als de PVDA, deze beslissing niet begrijpen. Ze gingen dan ook in protest. Met resultaat.

Nieuws

Vandaag de dag is werken in een rusthuis geen pretje. Het zorgpersoneel trekt aan de alarmbel. Negen op de tien zorgverleners zegt dat de ouderen niet meer de nodige zorgen krijgen door de toenemende druk op het personeel. Hoe is het zover kunnen komen?

Nieuws

De directie van JLG Maasmechelen kondigde eind januari aan de deuren te willen sluiten. Meer dan 200 jobs staan op de helling. Slecht nieuws voor Maasmechelen, een gemeente die al lange tijd kampt met hoge werkloosheids- en armoedecijfers.

Nieuws

Kim De Witte, voorzitter van PVDA Limburg, sprak op vrijdag 27 januari een enthousiast publiek toe tijdens de nieuwjaarsreceptie in Hasselt. "Wij verdedigen de hoop omdat de hoop ligt in de kracht van mensen. Om samen te werken, om bewust te maken, om samen een alternatief op te bouwen".

Nieuws

Onder het motto “Opgelet! Maggie speelt met je gezondheid” deelde de PVDA op donderdag 12 januari mandarijnen en kiwi’s uit aan vijf grote Limburgse ziekenhuizen. “We willen patiënten en personeel een dosis vitaminen geven, want ze kunnen maar beter niet ziek worden in 2017", schertst Kim De Witte.

Pagina's