Skip to content

Speeltuinactie in Rode Rokwijk

Speeltuinactie in Rode Rokwijk

Speeltuinactie in Rode Rokwijk: “Nog exact één jaar om verkiezingsbelofte waar te maken”

Op zondag 15 oktober organiseerde de PVDA een derde ludieke speeltuinactie in de Rode Rokwijk in Hasselt. “De bewoners vragen al lange tijd naar een speeltuin in de wijk. Vijf jaar geleden, net voor de vorige verkiezingen, beloofde Hasselts Schepen voor Jeugd en Sport Habib El Ouakili (Vooruit) om de speeltuin herop te bouwen. Ondanks de vele beloftes is er exact één jaar voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen nog steeds niets gebeurd”, zegt PVDA-raadslid Sameer Srivastva. 

De oude speeltuin op het grasplein aan de Kleine Bameriklaan is een kleine 15 jaar geleden afgebroken. De kinderen beschikken enkel over een piepkleine speeltuin vlak tegen het rusthuis. In principe is die enkel voor bezoek bedoeld. De kinderen werden er regelmatig weggejaagd wegens geluidsoverlast. “Uit noodzaak spelen tegenwoordig bijna alle kinderen uit deze wijk midden op de weg waar veel verkeer passeert. Dit is een gevaarlijke situatie. Gaan we wachten tot er een ongeluk gebeurt vooraleer de Schepen actie onderneemt?”, vraagt Srivastva zich af. 

De PVDA heeft daarom samen met haar leden en bewoners al driemaal een succesvolle speeltuinwerking georganiseerd. “We brachten de vraag van de bewoners ook al meermaals op de gemeenteraad. De schepen antwoordde de zaak te zullen bekijken maar we zien geen vooruitgang”, aldus Sameer Srivastva. 

“Belofte maakt schuld, het is tijd dat de Schepen met een concreet plan komt. Op zondag 15 oktober organiseerden we daarom een derde actie op de plek van de oude afgebroken speeltuin om onze eis voor een multifunctioneel speelplein kracht bij te zetten. De schepen heeft nog exact één jaar tot de volgende verkiezingen van 13 oktober 2024 om zijn belofte na te komen. Wij tellen samen met de buurtbewoners af”, besluit Srivastva.  

Actie Rode Rok - PVDA 1
Actie Rode Rok - PVDA 2
Actie Rode Rok - PVDA 4
_MG_1226
_MG_1236