Skip to content

PVDA Oudsbergen brengt soep en gasvuurtjes naar slachtoffers overstromingsgebieden

PVDA Oudsbergen brengt soep en gasvuurtjes naar slachtoffers overstromingsgebieden

De PVDA in Oudsbergen gaat al enkele weken op dinsdag naar Verviers om de slachtoffers in de overstromingsgebieden te helpen. “Aangezien de regering de mensen daar in de kou laat staan, warmen wij ze op met onze soep en met gasvuurtjes,” zegt voorzitter van PVDA Oudsbergen, Koen Rijks.

"Het verhaal van Judith Alders, madam soep van de PVDA in Genk, heeft ons getriggerd”, vertelt Koen Rijks. “De schrijnende verhalen van grote tekorten aan huisraad, koelkasten, gaskachels en ander hulpmateriaal heeft onze groep gemotiveerd om in actie te schieten. Een groep mensen helpt om soep te maken. Daarnaast halen we geld op en dat zetten we dan direct om in gasvuurtjes om de mensen daar concreet te helpen. Dat is nodig want meer dan vijf maanden na de overstromingen zijn de huizen nog steeds vochtig, is er nog veel niet in orde en heeft men nog steeds niets van de verzekering gehoord.”

“Omdat de gasverwarming vaak nog niet in orde is, maakt men in de getroffen gebieden meer en meer gebruik van elektrische verwarmingstoestellen. En de elektriciteitsprijs blijft maar stijgen.Veel slachtoffers wachten met een bang hart op de rekening. De hulp van de overheid is ontoereikend. Daarom vragen wij om elektriciteitsrekeningen voor de getroffenen kosteloos te maken. Dat kan gefinancierd worden met de winsten van elektriciteitsverdelers,” besluit Koen Rijks.