Skip to content

PVDA schenkt speelgoed aan kansarme kinderen

PVDA schenkt speelgoed aan kansarme kinderen

Leden van PVDA Hasselt hebben op woensdag 2 december heel wat speelgoed geschonken aan de speelgoedbank van Inner Wheel. Die bezorgt het speelgoed via organisaties aan kansarme kinderen. “Door de coronacrisis is de armoede nog meer gestegen”, zegt PVDA-volksvertegenwoordiger Kim De Witte. “Met deze actie willen we kinderen van kansarme gezinnen die zich geen speelgoed kunnen permitteren toch een mooi Sinterklaascadeau bezorgen.”

Over enkele dagen is het weer Sinterklaas, maar van heel wat kinderen blijven de schoentjes en de borden leeg. De actie van PVDA Hasselt was een groot succes met veel goed gevulde dozen en tassen. Drie volle auto’s, waaronder een camionette, vol speelgoed werden afgeleverd aan Inner Wheel. De solidariteit onder de Hasselaren was zeer groot: “Dit is de eerste keer dat het me niet stoorde om een politieke flyer in de bus te krijgen”, vertelde een enthousiaste Hasselaar die enkele zakken speelgoed binnenbracht.

Die solidariteit is meer dan ooit nodig. “Corona heeft de armoede nog doen stijgen. Hier in Hasselt groeit liefst één op zes kinderen op in armoede. Een cijfer dat nog zal stijgen door de coronacrisis”, legt De Witte uit. “Bovendien is het aantal leefloners in Hasselt met zes procent gestegen, ook door de crisis. Veel gezinnen kunnen dus simpelweg geen speelgoed kopen voor hun kinderen”.

Daarom wil PVDA armoede structureel aanpakken. Het aantal rijken neemt toe, zelfs tijdens deze crisis. De 100 rijkste Europeanen bezitten 120 miljard euro meer dan voor de coronacrisis. Aan de andere kant verliezen heel wat mensen hun inkomen door de crisis en dat in één van de rijkste regio's van Europa. Meer en meer mensen zijn ook aangewezen op voedselhulp. "Iedereen verdient een inkomen boven de armoedegrens. Daarvoor dient de rijkdom te worden herverdeeld met een miljonairstaks en met eerlijke belastingen voor multinationals”, besluit De Witte.