Skip to content

PVDA schenkt speelgoed aan kansarme kinderen

PVDA schenkt speelgoed aan kansarme kinderen

Metaalarbeiders van de PVDA schonken op zaterdag 18 december speelgoed aan de speelgoedbank van Inner Wheel. Die organisatie bezorgt het speelgoed via organisaties aan kansarme kinderen. “Door de coronacrisis is de armoede nog meer gestegen”, zegt PVDA-volksvertegenwoordiger Gaby Colebunders. “Met deze actie willen we kinderen van kansarme gezinnen die zich geen speelgoed kunnen permitteren toch een mooi kerstcadeau bezorgen.”

Over enkele dagen is het weer kerstmis, maar bij heel wat kinderen ligt er niets onder de kerstboom. De actie van de metaalarbeiders van PVDA was een groot succes met veel goed gevulde dozen en tassen. De leden gingen met de folder in de hand naar familie, in de buurt rond of in hun bedrijf. “Collega’s vonden het voor een keer niet erg dat ik met een folder van de PVDA rondkwam,” vertelt één van de leden.

Die solidariteit onder de werkende mensen is meer dan ooit nodig. “Corona heeft de armoede nog doen stijgen en de regering en lokale overheden doen er veel te weinig aan. Hier in Hasselt groeit liefst één op zes kinderen in armoede op. Een cijfer dat nog zal stijgen door de coronacrisis. Bij Inner Wheel hebben ze vorig jaar 800 kerstpakketjes gemaakt, dit jaar waren er 1000 vragen, zij schrokken zelf van deze stijging”, legt Colebunders uit. Veel gezinnen kunnen dus simpelweg geen speelgoed kopen voor hun kinderen”.

Daarom wil PVDA armoede structureel aanpakken, onder andere via een miljonairstaks. Het aantal miljonairs neemt toe, zelfs tijdens deze crisis. De 100 rijkste Europeanen bezitten 120 miljard euro meer dan voor de coronacrisis. Aan de andere kant verliezen heel wat mensen hun inkomen door de crisis. Meer en meer mensen zijn ook aangewezen op voedselhulp. “Waarom kunnen we dan aan de rijken geen bijdrage vragen om de crisis te boven te komen?”, vraagt Colebunders zich af.