PVDA

Algemeen

 

De PVDA (Partij van de Arbeid van België) is een nationale, tweetalige partij (PTB in het Frans). Ze werd opgericht in 1979. Haar programma kan je hier ontdekken. De PVDA telt vandaag meer dan 10.000 leden. de partij is actief in 120 bedrijven en in meer dan 100 steden en gemeenten over het hele land.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 telt de PVDA 52 verkozenen in verschillende provincies, gemeenten, districten en provincieraden. Sinds de verkiezingen van 25 mei 2014 heeft de partij ook 8 verkozenen in verschillende parlementen. Een volledig overzicht van alle verkozenen vind je hier.

De PVDA wordt geleid door een Nationale Raad die een Partijbureau verkiest waarin acht mensen zetelen. De nationale voorzitter van de PVDA is Peter Mertens. De provinciale voorzitter in Limburg is Kim De Witte, te contacteren via mail of tel. 0486 51 07 20.

De PVDA in 9 kernwoorden

Waar gewone mensen thuis zijn

Arbeiders, bedienden, ambtenaren, werklozen, jongeren, intellectuelen en zelfstandigen. De PVDA telt meer dan 8.000 leden en ze voelen zich allemaal 'thuis' bij de partij.

Eenheid

De enige nationale partij in het land met afdelingen in meer dan 100 steden en gemeenten en in 120 bedrijven en kantoren. Zowel in Vlaanderen, Wallonië als in Brussel.

Veelzijdigheid 

Actief rond een erg divers palet aan werkterreinen. Werk en wonen, gezondheid en milieu, onderwijs en democratische rechten, internationale solidariteit en vrede.

Openheid

Met een democratische werking, transparante structuren en een open blik op de wereld staat de partij ver van de achterkamertjes en lobbypolitiek.

Luisterend oor 

Steeds een vinger aan de pols op de werkvloer, op school of kantoor of in de wijk.

Nuance 

Met onderbouwde analyses en tussenkomsten. Ver weg van zwart-witstandpunten, maar wel links voor de raap.

Daadkracht 

Geen praatbarak, maar een partij die er iets aan doet. Zoals Geneeskunde voor het Volk, met zijn 80 dokters en verpleegkundigen in 11 praktijken, die gratis 25.000 patiënten verzorgen.

Samenwerking

Samenwerking met de grote sociale organisaties en met iedereen die opkomt voor sociale vooruitgang, democratische rechten, internationale solidariteit, vrede en de bescherming van het milieu.

Socialisme 

Vastberaden voor een maatschappij van eerst de mensen.