Onze dokterspraktijken van Geneeskunde voor het Volk in Genk en Lommel hebben erg veel werk. Testen, opsporen, antwoorden op de vele vragen van de patiënten over quarantaine, over griep, telefonische consultaties, bovenop de gewone medische zorg. Zij kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Ondersteun onze dokters, verpleegkundigen, onthaalmedewerkers, administratief personeel en poetsploegen

Geneeskunde voor het Volk besloot maanden geleden al om het heft in eigen handen te nemen. De groepspraktijken van de PVDA zetten screenings op, organiseerden zelf contactopsporing, hielpen kwetsbare patiënten, enz. Om dat te kunnen doen, steunt Geneeskunde voor het Volk op het werk van vele vrijwilligers. Nu het werk opnieuw toeneemt, komen ze handen te kort.

Alle hulp is meer dan welkom in onze Limburgse praktijken in Genk en Lommel. En er zijn verschillende soorten taken waar extra vrijwilligershanden een echt verschil kunnen maken. Hieronder vind je een overzicht met korte omschrijving.

  • POETS: de praktijk van Genk zoekt iemand van Genk of omstreken die elke middag de praktijk een half uur zou willen komen ontsmetten tijdens de middagpauze (30 minuten tussen 13u en 14u).
  • CONTACT TRACING: we zoeken mensen die communicatief zijn en goed via een bel-scenario kunnen werken, die goed zelfstandig kunnen werken maar op tijd hulp vragen indien zaken moeilijk zijn. We zoeken vooral mensen die dit in de avond en in het weekend kunnen doen.
  • ONTHAAL: Mensen aanmelden en via bepaalde protocols werken. Liefst minstens 1 dag of 2x1/2 dag. Tijdens de week, tussen 7u30 – 19u.
  • ETEN KLAARMAKEN: Iets klaarmaken voor de lunch van de ploeg van de praktijk op donderdagmiddag. Bv soep, of koken voor het gezin van een drukbezette medewerker van de praktijk.

Wil jij jouw hulp aanbieden voor één van deze taken? Super! Aanmelden kan bij: [email protected], met vermelding van de de praktijk (Genk of Lommel) en de taak die je zou willen doen.

Meer info op gvhv-mplp.be en pvda.be

Waar je ook mee kan helpen, is kijken in je omgeving of je studenten geneeskunde, verpleegkunde of maatschappelijk werk kent, die willen helpen in de praktijken van GVHV. Die studenten doen zo ervaring op, in de praktijk, én ze helpen onze dokters en verpleegkundigen in deze crisis.

Enkel het volk redt het volk!
Hartelijk dank,
#zorgvoorelkaar

Doe je mee?