1 mei met PVDA in Genk en Dilsen-Stokkem

In Genk waren we in totaal met 12 mensen die gedurende één of enkele uren meegeholpen hebben bij het ophalen van handtekeningen voor de petitie Wet Ford & toelevering. We haalden alles bij elkaar 414 handtekeningen op. De meeste mensen reageerden positief en tekenden vlot. We waren zelf content van het resultaat. Het doel was om meer op te halen dan de groep in Dilsen-Stokkem. We hebben daarom het resultaat 2 keer nagekeken, zodat we er zeker geen een zouden vergeten. Maar zij waren onze meerdere met 582 handtekeningen.

Het enige nadeel was de koude wind. We hadden een plaats toegewezen gekregen aan de uitgang van het Stadsplein. Daar is het altijd een trekgat, zelfs op een hete zomerdag. Maar het heeft de mensen toch niet verhinderd om te blijven staan en te tekenen. En we stonden strategisch tegenover een paar cafés. Als we het koud kregen, konden we zo een warme koffie gaan halen. 

Ook in Stokkem op de 1 mei viering van de socialisten enkel positieve reacties. Enkele groepsleden hadden bovendien nog petities bij van hun collega's, Sabine van IAC had zelfs heel haar shift laten tekenen... Resultaat 582 handtekeningen extra op één zonnige voormiddag in het onogelijke dorpje Dilsen-Stokkem