"Maak De Lijn terug fijn": stuur een protestmail naar de minister van Mobiliteit

Een glimlach teweeg brengen op het gezicht van busreizigers om 8u00 ‘s morgens is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar een pleister uit te delen tegen voetblaren, voor de reizigers die hun laatste bus terug missen en te voet naar huis moeten gaan.

De reizigers vonden dit een grappig idee. Er was dan ook veel sympathie voor de actie van de PVDA in een aantal stations in Limburg deze morgen. Niet alleen bij de busreizigers, ook bij de buschauffeurs, die zich zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf.

De Vlaamse regering knipt diep in het budget van De Lijn. Gevolg: vroege en late bussen die verdwijnen, de prijzen die stijgen en trajecten die langer worden.

De reacties van de reizigers zijn sprekend:

Jos uit Kinrooi: “Er zijn voortaan nog maar twee bussen per dag in het weekend van Kinrooi naar Hasselt. Als ik naar Hasselt kom, dan is het voor een hele dag of niets. Dat is toch te gek voor woorden!”

Hilde uit Tongeren: “Van Sint-Truiden naar Tongeren zullen maar liefst negen bussen per dag verdwijnen in het weekend. De laatste bus zal al vertrekken om 18u20. Als mijn zus mij komt bezoeken zondag namiddag, dan kan ze zelfs niet meer blijven eten … Wie beslist zoiets toch?”

Gerda uit Genk: “Ik heb een invalide man en geen auto. Wanneer we buiten komen, dan nemen we de bus. Nu weer een aantal bussen wegvallen én de prijs omhoog gaat, is dat brute pech voor ons.”

Ben, buschauffeur in Hasselt: “Wij proberen dezelfde service te bieden met steeds minder mensen. Wie op pensioen gaat wordt niet meer vervangen. Alle tijdelijke contracten worden geschrapt. Ik ben bang voor de toekomst van De Lijn.”

Baudewijn uit Hasselt: “Ik ga elk weekend mijn moeder opzoeken in Genk. De laatste bus van Genk Brug naar het station van Hasselt doet er 75 minuten over. Dat is vijf keer zo lang als met de auto. Dat is toch niet meer in verhouding.”

De Lijn verbindt, in de letterlijke betekenis van het woord. Onze samenleving heeft nood aan meer verbondenheid. Maak De Lijn terug fijn: stuur een protestmail naar de minister van Mobiliteit via http://pvda.be/protestmail-delijn.

 

Perscontact: 

Kim De Witte
FB facebook.com/kim.dewitte.313
Twitter twitter.com/DeWitteKim
E-mail kim.dewitte@pvda.be
GSM 0486 51 07 20

Tags: 
De Lijn