Pers

Persbericht

De PVDA-afdeling van Houthalen-Helchteren diende een bezwaarschrift in tegen de milieuvergunning voor de demo-installatie van het Closing the Circle-project op het Remo-stort van Helchteren. “Wij zijn voor het opruimen van afval en het verwerken ervan tot energie, maar Group Machiels kan niet honderd procent garanderen dat het project niet schadelijk is voor de volksgezondheid”, zeg Jef Lingier, woordvoerder van PVDA Houthalen-Helchteren.

Persbericht

PVDA Genk heeft op donderdag 22 december zelf een bushokje XL neergezet bij halte Hommelheide op de lijn van bus G1. Met deze actie klaagt de PVDA het tekort aan bushokjes aan.

Persbericht

De komende weken verdelen vrijwilligers van PVDA Lommel de tweede editie van de Lommelse stadskrant De Grooten Teut in hun wijk. Met de stadskrant wil de linkse partij de Lommelaars informeren over lokale acties en standpunten over betaalbaar wonen, kwaliteitsvolle ouderenzorg, mobiliteit, groene energie en de Turteltaks.

Persbericht

290.000 euro verlies. Dat is het bilan van het Oud-Limburgs Schuttersfeest dat Maasmechelen dit jaar organiseerde. Voor dit immense verlies moet de gemeente Maasmechelen - de belastingbetaler dus - opdraaien. PVDA Maasmechelen legt samen met de Maasmechelaren een aantal alternatieven op tafel voor wat er met dat immense bedrag had kunnen gebeuren.

Persbericht

Op 7 november gaat de winteropvang voor daklozen in Hasselt van start. De Hasseltse OCMW-raad wijst de noodopvang voor daklozen toe aan G4S Care NV. Dat is de zorgtak van de commerciële bewakingsmultinational G4S. “Zorg voor kwetsbare groepen in de samenleving wijs je niet toe aan een commerciële organisatie die als doel heeft winst te maken. Zeker niet aan een bedrijf met een bedenkelijke reputatie op vlak van mensenrechten ”, zegt Kim De Witte, voorzitter van PVDA Hasselt.

Persbericht

Al meer dan zestig dagen zijn verschillende roltrappen in het station van Hasselt kapot. Voor jonge moeders met kinderwagens, ouderen met zware valiezen en mensen die slecht te been zijn is de toegang tot de treinen serieus belemmerd. PVDA Hasselt gaf deze reizigers vandaag een helpende hand. De linkse partij wil hiermee de noodzaak van een dringend herstel van de trappen en een betere toegankelijkheid van het station nog eens onder de aandacht brengen.

Persbericht

De provincie Limburg wil de huisjes en het poortgebouw van het Hasselts begijnhof verkopen. Daarmee zou een waardevol stukje provinciaal erfgoed in private handen terechtkomen. Sinds twee weken gaat de PVDA Hasselt rond met een petitie tegen verkoop van deze huisjes.

Persbericht

Graanul Invest, de nieuwe Estse eigenaar van de energiecentrale in Langerlo, is deze zomer begonnen met de ombouw van de oude steenkoolcentrale tot biomassacentrale. “Een slechte zaak voor de gezondheid van de Genkenaren, voor de werkgelegenheid in Limburg, het milieu en een dure grap voor de belastingbetaler”, vindt Genks PVDA-gemeenteraadslid Harrie Dewitte. Daarom neemt PVDA op 27 augustus deel aan de actie “Limburg verdient beter dan Langerlo”, georganiseerd door een aantal Limburgse milieuorganisaties.

Persbericht

De lokale afdelingen van de PVDA in Hasselt, Genk en Lommel lanceren elk een stadskrantje. De eerste edities zijn zopas verschenen. Tal van vrijwilligers die deeluitmaken van een busnetwerk, verspreiden de krantjes in elke gemeente.

Persbericht

Na Open Vld nemen nu ook regeringspartijen N-VA en CD&V een bocht van 180 graden. De Vlaamse regering trekt de stekker uit de biomassacentrale van Gent. Na de afschaffing van de subsidies voor de biomaffiacentrale in Gent, eist de PVDA nu ook de afschaffing van de subsidies voor de centrale in Langerlo.

Pagina's