Pers

Persbericht

Het voorstel van de UHasselt voor de aankoop van het begijnhof zou niet ontvankelijk verklaard zijn. “Dat verwondert niet", zegt Kim De Witte, "aangezien de aanbesteding werd geschreven op maat van private projectontwikkelaars. Indien de UHasselt het begijnhof niet mag overnemen, dan moet het in handen van de provincie blijven."

Persbericht

Van alle politicus-adviseurs van Telenet strijkt Open VLD’er Patrick Dewael, parlementslid en burgemeester van Tongeren, de grootste vergoedingen op. Tussen 2011 en 2015 ontving hij van Telenet in totaal 82.000 euro bruto, omgerekend 7.500 euro per vergadering. “Deze cumul van publieke en private mandaten ruikt naar belangenvermenging”, zegt Jeske Linten, voorzitter van PVDA Tongeren. “Wij vragen volledige transparantie over de adviezen die Dewael aan Telenet gaf. Daarnaast vragen we de burgemeester zijn exorbitante vergoedingen van Telenet terug te storten in de stadskas van Tongeren om te besteden aan de strijd tegen de groeiende kinderarmoede.”

Persbericht

Na onthullingen over graaicultuur en belangenvermenging in de verschillende Vlaamse provinciehoofsteden, vraagt PVDA Limburg dat er volledige transparantie komt voor wat betreft onze hoofdstad. De PVDA wil dat er een overzicht komt van de wedden, de zitpenningen en de onkostenvergoedingen die de leden van het schepencollege in Hasselt krijgen voor al hun mandaten in publieke of private instellingen.

Persbericht

Vanaf februari verhoogt de NMBS nogmaals haar treintarieven, met gemiddeld drie procent. “Wij aanvaarden niet dat de prijzen blijven stijgen, terwijl de kwaliteit van de dienstverlening hoe langer hoe meer te wensen overlaat”, zegt Kim De Witte, voorzitter van PVDA Limburg. Daarom deelde de PVDA op dinsdag 31 januari aan zes stations in Limburg folders uit met de titel “Hallo spoorbazen: de stiptheid omlaag, maar de tarieven omhoog?”.

Persbericht

Op 27 januari liep de deadline af voor de verkoop van het Hasselts begijnhof. Geen enkele private projectontwikkelaar deed een bod voor de aankoop van de dertien huisjes en het poortgebouw. De UHasselt doet als enige een bod met steun van LRM. “Dit is een overwinning voor alle Hasselaren. De druk op het provinciebestuur nam toe door de protestacties tegen de verkoop. Dat is ook de private ontwikkelaars niet ontgaan. Er zijn voldoende andere publieke bestemmingen voor het begijnhof”, reageert een opgetogen Kim De Witte.

Persbericht

Op woensdag 18 januari overhandigt de PVDA haar petities tegen de verkoop van de begijnhofhuisjes aan het provinciebestuur. “De verkoop stuit op veel protest. Op enkele maanden tijd verzamelden de PVDA en de studenten architectuur 4.000 handtekeningen", zegt Kim De Witte, voorzitter van de PVDA in Limburg.

Persbericht

De PVDA-afdeling van Houthalen-Helchteren diende een bezwaarschrift in tegen de milieuvergunning voor de demo-installatie van het Closing the Circle-project op het Remo-stort van Helchteren. “Wij zijn voor het opruimen van afval en het verwerken ervan tot energie, maar Group Machiels kan niet honderd procent garanderen dat het project niet schadelijk is voor de volksgezondheid”, zeg Jef Lingier, woordvoerder van PVDA Houthalen-Helchteren.

Persbericht

PVDA Genk heeft op donderdag 22 december zelf een bushokje XL neergezet bij halte Hommelheide op de lijn van bus G1. Met deze actie klaagt de PVDA het tekort aan bushokjes aan.

Persbericht

De komende weken verdelen vrijwilligers van PVDA Lommel de tweede editie van de Lommelse stadskrant De Grooten Teut in hun wijk. Met de stadskrant wil de linkse partij de Lommelaars informeren over lokale acties en standpunten over betaalbaar wonen, kwaliteitsvolle ouderenzorg, mobiliteit, groene energie en de Turteltaks.

Persbericht

290.000 euro verlies. Dat is het bilan van het Oud-Limburgs Schuttersfeest dat Maasmechelen dit jaar organiseerde. Voor dit immense verlies moet de gemeente Maasmechelen - de belastingbetaler dus - opdraaien. PVDA Maasmechelen legt samen met de Maasmechelaren een aantal alternatieven op tafel voor wat er met dat immense bedrag had kunnen gebeuren.

Pagina's