Nieuws

Nieuws

Op 20 december 2016 besliste het schepencollege van de stad Genk om 440 platanen te kappen. Dat is 75 procent van het totale aantal in Waterschei. Vele Genkenaren kunnen, net als de PVDA, deze beslissing niet begrijpen. Ze gingen dan ook in protest. Met resultaat.

Nieuws

Vandaag de dag is werken in een rusthuis geen pretje. Het zorgpersoneel trekt aan de alarmbel. Negen op de tien zorgverleners zegt dat de ouderen niet meer de nodige zorgen krijgen door de toenemende druk op het personeel. Hoe is het zover kunnen komen?

Nieuws

De directie van JLG Maasmechelen kondigde eind januari aan de deuren te willen sluiten. Meer dan 200 jobs staan op de helling. Slecht nieuws voor Maasmechelen, een gemeente die al lange tijd kampt met hoge werkloosheids- en armoedecijfers.

Nieuws

Kim De Witte, voorzitter van PVDA Limburg, sprak op vrijdag 27 januari een enthousiast publiek toe tijdens de nieuwjaarsreceptie in Hasselt. "Wij verdedigen de hoop omdat de hoop ligt in de kracht van mensen. Om samen te werken, om bewust te maken, om samen een alternatief op te bouwen".

Nieuws

Onder het motto “Opgelet! Maggie speelt met je gezondheid” deelde de PVDA op donderdag 12 januari mandarijnen en kiwi’s uit aan vijf grote Limburgse ziekenhuizen. “We willen patiënten en personeel een dosis vitaminen geven, want ze kunnen maar beter niet ziek worden in 2017", schertst Kim De Witte.

Nieuws

Op 15 januari stelde Nigel Williams op uitnodiging van de PVDA zijn boek en film 'Fuck Tina' voor in Lommel. Nigel Williams waarschuwt voor de zeer kwalijke gevolgen van het populaire neoliberale credo TINA, "There is no alternative". Zijn belangrijkste advies: "Kom uit uw kot! Als we geloven dat een andere wereld mogelijk is, is alles mogelijk." Een gesprek.

Nieuws

Naar jaarlijkse gewoonte reikt PVDA Limburg op haar nieuwjaarsreceptie de Rode Ambiorix uit aan een initiatief dat zich in 2016 op een bijzondere manier geëngageerd heeft voor een solidaire en warme samenleving.

Nieuws

De kinderarmoede in Genk rijst de pan uit. Nochtans is armoedebestrijding voor de gemeente geen prioriteit. Het stadsbestuur voert een cadeaubeleid voor grote, winstgevende bedrijven terwijl de Genkenaren hun facturen zien stijgen.

Nieuws

Het provinciebestuur wil de begijnhofhuisjes in Hasselt verkopen via openbare bieding. Volgens Kim De Witte van PVDA Hasselt is dat in strijd met de beloftes die de provincie deed aan de Broeders van Liefde toen zij de huisjes verwierf.

Nieuws

PVDA Limburg lanceerde in 2016 drie gloednieuwe stadskranten in Hasselt, Lommel en Genk. Met de kranten, die tweemaal per jaar verschijnen, wil de PVDA haar standpunten en acties in de wijken bekendmaken, en tegelijk de buurt betrekken bij haar werkingen. Lees hier De Andere Hasselaar, De Grooten Teut (Lommel) en de Minga! (Genk).

Pagina's