Nieuws

Nieuws

Onder het motto “Opgelet! Maggie speelt met je gezondheid” deelde de PVDA op donderdag 12 januari mandarijnen en kiwi’s uit aan vijf grote Limburgse ziekenhuizen. “We willen patiënten en personeel een dosis vitaminen geven, want ze kunnen maar beter niet ziek worden in 2017", schertst Kim De Witte.

Nieuws

Op 15 januari stelde Nigel Williams op uitnodiging van de PVDA zijn boek en film 'Fuck Tina' voor in Lommel. Nigel Williams waarschuwt voor de zeer kwalijke gevolgen van het populaire neoliberale credo TINA, "There is no alternative". Zijn belangrijkste advies: "Kom uit uw kot! Als we geloven dat een andere wereld mogelijk is, is alles mogelijk." Een gesprek.

Nieuws

Naar jaarlijkse gewoonte reikt PVDA Limburg op haar nieuwjaarsreceptie de Rode Ambiorix uit aan een initiatief dat zich in 2016 op een bijzondere manier geëngageerd heeft voor een solidaire en warme samenleving.

Nieuws

De kinderarmoede in Genk rijst de pan uit. Nochtans is armoedebestrijding voor de gemeente geen prioriteit. Het stadsbestuur voert een cadeaubeleid voor grote, winstgevende bedrijven terwijl de Genkenaren hun facturen zien stijgen.

Nieuws

Het provinciebestuur wil de begijnhofhuisjes in Hasselt verkopen via openbare bieding. Volgens Kim De Witte van PVDA Hasselt is dat in strijd met de beloftes die de provincie deed aan de Broeders van Liefde toen zij de huisjes verwierf.

Nieuws

PVDA Limburg lanceerde in 2016 drie gloednieuwe stadskranten in Hasselt, Lommel en Genk. Met de kranten, die tweemaal per jaar verschijnen, wil de PVDA haar standpunten en acties in de wijken bekendmaken, en tegelijk de buurt betrekken bij haar werkingen. Lees hier De Andere Hasselaar, De Grooten Teut (Lommel) en de Minga! (Genk).

Nieuws

Het kwam voor velen als een schok. Op maandag 5 december belandde Jean met zijn wagen in het kanaal. Hij vocht nog een dag voor zijn leven in het ziekenhuis. Een dag later, op 6 december, overleed hij. “We gaan hem erg missen. Jean was een ruwe bolster met een heel groot hart”, zegt Arturo Moro over Jean Dexters (1953-2016).

Nieuws

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) plant grote veranderingen die de problemen met de wachtlijsten moeten oplossen. In de realiteit zien we echter dat deze veranderingen voor een aantal belangrijke problemen helemaal geen oplossing zullen zijn. Dat schrijft Michelle Heijens, zorgdeskundige en medewerkster op de studiedienst van de PVDA.

Nieuws

De verkeersellende in Limburg neemt toe. De files worden alsmaar langer. Bij gebrek aan alternatief neemt de meerderheid van de Limburgers de auto voor dagelijkse verplaatsingen. Tegelijk zit elke investering in het openbaar vervoer in onze provincie muurvast. In samenwerking met Willy Miermans, docent verkeerskunde aan de UHasselt, werkte PVDA een mobiliteitsplan uit voor Limburg.

Nieuws

Sinds september ontvangen 6.200 Vlamingen met een beperking een basisondersteuningsbudget (BOB) van de Vlaamse overheid. “Voor Eugene Janssen en Lieve Geyens maakt dit budget een wereld van verschil”, zegt Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). Michelle Heijens, zorgdeskundige van de PVDA, nuanceert: “Niet alle ontvangers van het basisondersteuningsbudget zijn even tevreden als Eugene en Lieve. Voor velen is de hulp zelfs totaal ontoereikend”.

Pagina's